donderdag 29 november 2007

Zomoto (beta) Live!

Het is feest bij Zomoto want de website staat live!
Het is nog steeds een beta versie weliswaar, maar we hebben vertrouwen genoeg in de huidige versie om er mee naar buiten te treden.
Alle private beta tester hebben ons enorm geholpen door de afgelopen weken te testen, opmerkingen en suggesties door te geven. daardoor is de website verder ontwikkeld en verbeterd. De persconferentie was een groot succes en nu al lezen we interessante en aardige berichten over de website.
Graag willen we iedereen bijzonder bedanken die de afgelopen tijd gewerkt heeft aan de website.

Marque & Marijn

dinsdag 27 november 2007

nieuw logo!


We hebben een nieuw logo. Het oude kwam toch te dicht in de buurt van andere bestaande (Europese) logos. Omdat we internationale ambities hebben en we verder willen met Zomoto dan een autowebsite sec, hebben we besloten een nieuw logo te introduceren.
(Eigenlijk is deze nog mooier dan de vorige...)

Marque

maandag 19 november 2007

Oeps! Slurptax

Als de plannen van het kabinet doorgaan en we straks € 110 euro per gram CO2 uitstoot boven de 232 gram extra betalen wordt de Hummer H2 meer dan € 30.000 duurder... Oeps!


Jeroen

vrijdag 16 november 2007

Afschrijving

We hebben het al gemerkt in onze onderzoeken onder consumenten: de meeste Nederlanders weten niet hoeveel de afschrijving is van hun auto. Dat gaat door Zomoto natuurlijk hopelijk veranderen want gemiddeld bezit een auto na twee jaar nog maar 66% van zijn nieuwwaarde.
Er zijn grote verschillen tussen de merken.
De Volkswagen Phaeton bijvoorbeeld heeft na drie jaar nog maar 37,1 % van zijn nieuwwaarde.
(bron NRC/Handelsblad)

Marque

donderdag 15 november 2007

Autoverkoop onder jongeren stijgt sterk

De autoverkoop aan particulieren tot en met 25 jaar is in het huidige jaar met maar liefst 40% toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Dit blijk uit cijfers van het RDC Datacentrum. De groei zit met name bij A-segment auto’s als de Volkswagen Fox, de Citroën C1 en Toyota Aygo, maar ook B-segment auto’s als de Suzuki Swift en de Peugeot 207 zijn bij jongeren erg populair. Bij de merken is net als vorig jaar, Toyota het populairst.
De toptien modellen gekocht door jongeren, tot en met september 2007:

1 Toyota Aygo
2 Suzuki Swift
3 Peugeot 207
4 Citroën C1
5 Kia Picanto
6 Opel Corsa
7 Volkswagen Fox
8 Seat Ibiza
9 Peugeot 107
10 Renault Clio

(bron: automotive)
Marque